Crafters nye lobby, og en afstemning der blev standset før tid.

Afstemningen om den nye Lobby blev suspenderet, efter den havde været i gang i forholdsvis kort tid.
Det er besluttet at udpege vores nye lobby ud fra de allerede indkomne stemmer:
Lobby B er valgt af spillerne, som det foretrukne forslag.

Selve resultatet af afstemningen, er truffet ud fra følgende:

Vi har opereret med 2 modeller.

Et resultat ud fra alle indkomne stemmer
Et resultat, hvor de “inaktive” stemmer er blevet frasorteret.

Model 1, viser at spillerne vælger Lobby B.
Model 2, frasorterer det samme antal stemmer på begge forslag. Dvs, at denne model viser det samme resultat, som model 1.

Lobby B, som er den store Lobby med bla. parkourbaner og skull-jagt, er derfor valgt af spillerne.

Lobbyen er et resultat af et samarbejde mellem en gruppe af spillere på serveren, (Toeffe, Livsis, Zicy og Keymorten) som gik sammen om at bygge et forslag.


Hvorfor blev afstemningen stoppet, og hvordan bliver fremtidige afstemninger?

Serverrådet havde forsøgt at udtænke en ny måde at holde en afstemning, som kunne afholdes på Discord, da vores forum er desværre ved at være lidt outdated, og mange nye spillere bruger netop Discord som den foretrukne måde at kommunikere på.

Et af de nye tiltag var at ens Minecraft bruger skulle linkes til sin konto på Crafters Discord kanal. Det skulle sikre at brugere der spillede Minecraft på Crafters.dk kunne stemme, og tanken var også at det på den måde var de aktive spillere der fik mulighed for at vælge, da det jo er dem der skal se på den nye lobby, hver gang de logger ind.
Som nævnt tidligere, vil vores fokus være på de aktive spillere, da det netop er dem der gør at Crafters Minecraft lever videre.

Kort efter afstemningen er startet, oplever jeg at der dannes grupperinger i afstemningen.
(For nyere spillere, kan det fortælles at der tidligere i Crafters historie, har været en fløjkrig mellem 2 grupperinger på serveren.)

Denne afstemning blev vanvittigt barnagtigt brugt til at rippe op i det gamle sår.
Det blev tydeligt at brugere der ikke længere var aktive på Crafters Minecraft server, loggede ind med det ene formål at linke sin konto til Discord, for dermed at kunne støtte deres “gruppe” mod sine “modstandere”.
Dermed kom afstemningen pludselig ikke længere til at handle om et valg mellem 2 helt fantastiske forslag til en ny Lobby, men i stedet om gammelt fjendskab, hvilket bare er så usselt og respektløst overfor de spillere der har brugt mange timer på at lave et forslag til en Lobby.

Jeg har brugt alt for mange timer på den konflikt, og jeg har meldt ud tidligere at jeg ikke vil acceptere flere af den slags hændelser. Derfor trak jeg stikket på afstemningen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har tænkt længe over om disse personer fortsat skal være en del af Crafters.dk, en tanke som jeg også har drøftet med Serverrådet.

I løbet af det seneste Serverrådsmøde, kom vi frem til at så længe der findes disse idioter, er det ikke muligt at afholde en gennemsigtig afstemning, som alle kan følge med i.

Ny metode til afstemninger.

Derfor har vi forsøgt at udtænke en model, som læner sig op af den type afstemninger man ser fra TV shows, hvor alle stemmer anonymt, og hvor det samtidigt ikke er muligt at se resultatet af afstemningen, før det endelige resultat afsløres når det hele er slut.
Desværre betyder dette, at spillerne på Crafters må have tillid til at deres stemmer behandles korrekt af Serverrådet.

Samtidig vil vi indføre en måske lidt kontroversiel idé, om at alle fortsat kan stemme, men at stemmer fra aktive spillere vil tælle mere end, stemmer fra inaktive spillere.
Uden at lægge os fast på noget endnu, kunne det eksempelvis være at aktive stemmer tæller for 2 points, mens inaktive tæller 1 point.
Dermed vil det fortsat være muligt for alle at stemme, og få indflydelse.

Definitionen af aktive spillere, vil baseres på mange forskellige handlinger på vores community’s platforme. Og en sum af disse handlinger vil matematisk afgøre om man defineres som en aktiv eller inaktiv spiller.
Hvilke handlinger, vil ikke blive offentliggjort. Dette er for at forhindre misbrug, og spekulation i metoder der kan påvirke resultatet.

Med denne model, håber vi at have ramt plet. Det er sørgeligt at vi skal helt derud, for at forhindre enkelte personer i at ødelægge det for mange andre.
Men internettet er desværre også en platform for trolls og personer der kun ønsker sig selv godt, og det bliver vi nødt til at kunne stå imod på Crafters.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.