Året der gik – 2019

Så er det blevet januar og et nyt år er begyndt. Vi har også fået gang i Serverrådsmøderne igen og har masser af jern i ilden allerede.
Et af de forslag der blev fremsat sidst vi var samlet omhandlede en “Året der gik” nyhed og derfor kommer her en status på året 2019 som det forløb på Crafters.

Året startede med fynd og klem og der var godt gang i den på forum allerede i årets første måneder. Der var en udtalt kritik fra flere spillere som udtrykte utilfredshed med ledelsen og måden den arbejdede på. Det blev klart at noget måtte gøres og det blev besluttet at reorganisere ledelsesgruppen. Flere takkede af og nye kom ind i varmen. Med nye kræfter kom også ny energi og nye ideer på bordet og den nye ledelse gik på med krum hals allerede fra start. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen og hen over sommeren var den gal igen. Denne gang gik kritikken på at den nye ledelse arbejdede for hurtigt og ændrede for meget i serverens kerneområder. Jacob måtte igen lægge hjernen i blød og valgte en ny model der delte ledelsen i 2 dele, Moderator Korpset og Server Rådet
Denne model har vist sig at virke efter hensigten og kritikken er forstummet, rådet der står for nye tiltag har allerede fået en del nye ting indført på serveren.
Vi har i 2019 kunnet benytte os af /AH som er vores handelsplugin og fået TrainCarts tilbage til at håndtere vores metro system. En del af de forslag rådet behandler kommer fra rådet selv, men størstedelen er faktisk fra spillerne og det er bare fedt. Et af forslagene der kommer fra spillerne omhandler en modernisering af vores handels plugin og i skrivende stund er flere spillere ved at lave en handelsby hvor vi i fremtiden skal fysisk handle i butikker, det er et meget spændende projekt.

Et andet tiltag er en forstærkning af moderator korpset. Spillere har fået mulighed for at kunne tilbyde sin hjælp som temp mod. Hvis man bliver godkendt får man mulighed for at være moderator i en måned. Det har den effekt at spillere kan prøve kræfter med arbejdet og måske få lidt respekt og forståelse for den indsats som de frivillige mods gør. Dertil kommer at man på den måde kan screene spillere og finde egnede emner til næste gang vi har brug for en ny moderator. Vi har også fået justeret vores regler for hvem ved hvilken gang, så de nu er lettere at forstå end nogensinde.

2019 bød også på et gensyn med en gammel kending. Vi skal nu igen stemme på en serverliste før vi får adgang til den meget bekvemme /back kommando. Der var lidt murren i krogene i starten, men stemmerne vælter ind og er med til at sikre at vi ligger højt på serverlisten, når vi snakker danske servere. Dette er så med til at sikre tilstrømning af nye spillere og dermed tilførsel af livsblod til serveren, året 2019 ligger også flot placeret i forhold til de foregående 3 år når man kigger på bygge og mine aktivitet. Alt i alt lover det godt for dette år også.

Alt er dog ikke rosenrødt og nogle problemer er sværere at få has på end andre. Gennem hele året har vi kæmpet med lag på Novus. Det har været diskuteret på utallige møder og der er blevet målt og vejet på masser af parametre, og selvom vi efterhånden har fået lokaliseret hvori problemet ligger så bakser vi stadig med at finde brugbare løsninger. Vi er dog ikke løbet tør for muligheder og arbejdet fortsætter indtil vi har fået styr på problemet.

I september fejrede vi serverens 9 års fødselsdag og denne gang prøvede vi at ændre lidt i det “sædvanlige” program. Vi droppede /mc og gav i stedet nogle støvler som man kan flyve med, det giver en lidt mere behagelig flyveoplevelse frem for det flyvende tæppe. Der var heller ingen skattejagt, da antallet af deltagere de seneste år har været dalende. I stedet fik vores statistik side på hjemmesiden en opgradering så man nu kan se flere oplysninger om hvilke typer blokke der er blevet minet og placeret.

Året sluttede med et brag, i bogstaveligt forstand. Efter nogle magre år, hvad angår spiller skabte events så kom ud af ingenting pludselig et brag af en nytårsfest fra Potato Town. Viggo202q og Loscar_ havde stablet et større arrangement på benene med både parkour, quiz, bygge konkurrence og en pvp turnering.i samarbejde med Mik3lg der har bygget en arena til formålet på Novus. Der var en del deltagere og det er så skønt at vores spillere igen har overskud til at lave events for andre, skide godt gået Potato Town. Mere af det i det nye år, tak.

Lad os slutte med at ønske godt nytår og ønske at 2020 bliver et godt år på Crafters. Lad os i fællesskab bygge og hygge, give plads til hinanden og holde drillerier og rivaliseringer på et kammeratligt niveau så den gode stemning bibeholdes. Husk at det er i år vi runder 10 år og det er en bedrift af de helt store.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.