Regler på Discord

Idéer og forslag til debattering af communitiet
User avatar
Emiellouis
Moderator
Posts: 215
Joined: 11 Jul 2011, 13:54
Location: København

Regler på Discord

Postby Emiellouis » 12 Feb 2019, 17:30

Da diskussionen omkring discord og dens virke er meget omfattende, kommer det nok til at tage en del uger, før vi har fået en idé om præcis hvilken type discordserver vi gerne vil have her på Crafters. Vi kan se på baggrund af diskussionen omkring discordserveren, at der er bred enighed om at åbne op for chathistorikken, og tilsyneladende ikke nogen decideret modstand mod dette. Derfor har vi besluttet os for at chathistorikken skal gøres offentlig, men før vi kan gøre det, har vi besluttet at der skal indføres nogle regler for hvad man ikke må lægge op på discord. Grunden til at vi mener at vi skal have regler, er fordi at serveren er tilgængelig for børn, og fordi at vi ikke vil have ulovligt snask liggende på serveren. Vi spørger derfor jer: Hvilke regler skal der være for discorden?
Dertil må i også tage hensyn til hvor omfattende et regelsæt i ønsker, at vi skal have; skal der være én regel, eller tyve?

Vi har også haft tanker på links, og hvad der skal gøres af dem. Skal folk kunne lægge links ind hvor det passer dem, eller skal der være en separat chat til tilfældige links, der ikke har sammenhæng med med noget i den normale chat?

User avatar
Erobran
Posts: 499
Joined: 10 Jun 2012, 16:53
Location: Sjælland

Re: Regler på Discord

Postby Erobran » 12 Feb 2019, 18:30

Man kan jo eventuelt lave en "lukket" kanal for folk der er +18 hvor "snask (IKKE ULOVLIGT skal understrages), kan lægges op.

Samt en meme channel kunne også være en mulighed.

ellers har jeg kun at tilføje at jeg synes at reglerne om god takt og tone skal gælde :-).
En god ven tager altid skylden hvis du gør dumt.

Diktator i Leningrad/Sovjetunionen
Mvh Erobran

User avatar
pitti999
Posts: 420
Joined: 18 Nov 2012, 16:17

Re: Regler på Discord

Postby pitti999 » 13 Feb 2019, 18:29

Erobran wrote:Man kan jo eventuelt lave en "lukket" kanal for folk der er +18 hvor "snask (IKKE ULOVLIGT skal understrages), kan lægges op.

Samt en meme channel kunne også være en mulighed.

ellers har jeg kun at tilføje at jeg synes at reglerne om god takt og tone skal gælde :-).


Discord har så vidt jeg ved 2 løsninger til en adult chat.

Løsning 1: En NSFW chat. Her popper den op med en advarsel om at denne chat er NSFW. Du skal klikke accept for at komme videre. Problemet med dette er at alle kan gøre det.

Løsning 2: Man laver en 18+ rolle. Det er så kun denne rolle der har adgang til en bestemt chat.

Ingen af de overnævnte løsninger er nogen god idé i følge mig. Den ene fordi, at alle har adgang til det. Den anden er dårlig, fordi du igen går ind og afgrænser folk nogle muligheder.

Istedet synes jeg man skal - som Erobran så fint skriver - god takt og tone. Beahandel hinanden med respekt. (Don't be a dick)

Jeg vedhæfter et reglsæt fra NPF for hvordan et reglsæt kunne se ud, uden at det går hen og bliver uoverskueligt. Så kan de altid tilpasses til vores behov.
Udklip.PNG
Im mr meeseeks look at me...

User avatar
BetinaLerche
Posts: 1124
Joined: 09 Sep 2012, 12:23

Re: Regler på Discord

Postby BetinaLerche » 24 Feb 2019, 22:14

Mit svar hertil har trukket lidt ud fordi jeg simpelthen ikke har kunne samle tankerne omkring det, men jeg kan se at det begynder at haste lidt, så nu smider jeg lige et par løsslupne tanker på bordet :)

Regelsæt
Helt overordnet synes jeg ikke at der skal være andre regler end på selve Crafters, dog er det et andet medie og reglerne skal derfor tilpasses.
Jeg foreslår at lave en textchannel som man ikke kan skrive i hvor reglerne står. Den invite der står på hjemmesiden og andre steder kan referere direkte til den kanal (Lav invitelink via tandhjulet på den specifikke kanal)
Med hensyn til et specifikt regelsæt, så synes jeg godt at man kunne formulere et som det Pitti har vist. Især ordlyden er rigtig god.
Den giver mere en "Vi-er-et-fællesskab"-vibe end det sædvanlige "Du-må-ikke-det-og-det-og-heller-ikke-det"

Del emnerne ud i kanaler
Jeg synes at det fungerer bedst når man har kanaler til specifikke ting så man kan mute dem man ikke har interesse i.
Derfor en seperat kanal der hedder #links eller sågar #medier hvis man vil smide urelaterede billeder og memes i samme kategori.
Dermed ikke sagt at det skal være super stramt med håndhævelsen, hvis man sidder og har en hyggelig samtale, så skal der da være plads til at man kan smide et link der passer ind i samtalen i samtalekanalen.

NSFW-kanal
Som udgangspunkt synes jeg ikke at vi skal have for meget snavs på discorden, men jeg synes også at der er forskel på pornografisk materiale og så et eller andet halvupassende meme med engelsk ordlyd. Sidstnævnte kan være hyggeligt nok, og der er ingen pointe i at "beskytte" unge fra den slags, for når de omgås på internettet vil de se det uanset hvor de kommer. Jeg synes at man skal slå hårdt ned på grafisk materiale (Ægte billeder og meget realistiske tegninger), samt specifikke ord for kønsdele og andre fy-fy ord.
Man kunne sagtens lave en NSFW-kanal til de ting som ikke går over grænsen, men stadig er lidt sticky, men jeg er bange for om nogle vil tro at der er "fri leg".
For vold og stoffer gælder umiddelbart det samme. Et meme med en høj fyr der tæsker en edderkop med et boldbat = fino bambino, men ægte billeder med ægte vold og stoffer hører ikke til.
Jeg kunne godt forestille mig at hvis vi havde en streng politik om at INTET skulle være tilladt, ville det jage grupper af ældre spillere over på deres egen Discord hvor der ingen regler var.

User avatar
FedeAnderzen
Posts: 2103
Joined: 09 Mar 2011, 19:06

Re: Regler på Discord

Postby FedeAnderzen » 25 Feb 2019, 13:56

Regler.
Jeg er helt enig med Betina her. Regler på vores Discord server skal matche dem der er på serveren, altså dem der kan overføres. Regler ang lava og bygge afstande osv. luges fra.
Tilbage bliver noget med ingen alderskrav, men at man skal opføre sig modent. Her vil det være en god ide, at skæve til det billede Pitti har smidt her i tråden. Om vi bruger noget af teksten direkte er mig lige meget, men stilen i det skrevne er helt sikkert vejen frem.

NSFW
Her bliver det noget mere kompliceret.. Enten skal vi tillade nogle former for “grove” links som Betina foreslår, ellers skal vi helt forbyde dem.

Argumentet der fremføres for en NSFW kanal er at, det vil afskrække nogen fra at bruge Crafters Discord hvis de bliver begrænset, og de vil i stedet blive på deres egne servere ligesom i dag. Altså, vi skubber folk væk fra communityet. Og at de små alligevel ser de upassende ting andre steder på nettet.

Argumentet imod er, at vi har spillere ned i en meget ung alder og at det er vores ansvar, at sørge for at de kan agere på vores server, uden at skulle udsættes for noget upassende.

Hvis vi laver en NSFW kanal skal vi moderere den, der skal altså være staff der holder øje med at alt foregår inden for de givne rammer. Det er sikkert ikke en ret stort problem, men vi har for tiden enormt mange bolde i luften som det forventes at server staff griber og sender rette sted hen. En NSFW kanal vil være endnu en bold der skal håndteres.

Som det er i dag er det stort set kun os fra SC der sidder på Crafters Discord, og så staff når der er møde. Det sker en gang imellem at en enkelt Crafter logger ind og taler med os, men det er ikke hver uge det sker. Resten af spillerne sidder på egne servere, hvor de selv bestemmer rammerne.
Discord er en helt anden verden end Mumble som vi brugte før, nu har vi muligheden for at skifte servere med et enkelt klik og det sker uden forsinkelse. Hvis man vil dele et link der ikke er passende for Crafters, kan man dele den på sin “egen” server og de der er tilknyttet den vil så få en notifikation om at der er nyt. Herfra vil det kræve et klik med musen på server ikonet og måske et klik mere på den tekst kanal som linket er delt i. Det tager altså 2 klik med musen at finde linket hvis det deles uden for Crafters.

Det er de 2 museklik vi skal veje op imod den tid/energi som vores staff skal bruge på at moderere regler på en NSFW kanal. Regler der vil være gummiparagraffer fordi, dét der er upassende for én, måske er passende for en anden. Hvis det er 2 klik der holder folk væk fra Crafters, tror jeg ikke vi får dem lokket ind på vores Discord om vi har NSFW eller ej.

Hvilket leder mig lidt videre end den her tråd er beregnet til, men jeg synes det hører med her alligevel.

Vi snakker så meget om at vi skal styrke vores community, men det er SC alene der bruger Discord serveren. Hvis flere spillere nu kom derind ville det helt sikkert også få flere nye til at logge ind. Men ingen gider jo logge på en server der er tom (bortset fra en stak arrogante røvhuller fra SC).

Jeg mener især det er et problem at vores staff bruger deres egne discord servere når de spiller på Crafters. Jeg forventer ikke at de er på 24/7 men det ville være god stil om de sad på serverens discord imens de spillede. Signalværdien er enorm i forhold til at staff ikke støtter op om Crafters Discord. Jeg ved godt at neovo sidder der meget, men han glemmer at logge af/gå afk imens han er væk i timevis på arbejde og så er der ikke meget hjælp at hente der.

Forstå mig ret, det er ikke fordi at staff ikke er til at få fat på, eller ikke hjælper når folk skriver efter dem. Men vi får aldrig liv i vores Discord hvis vores staff og faste spillere aldrig bruger den.

Så min bøn er: hvis i virkelig gerne vil have et community op og stå igen, så kom nu ind og vær med til at bidrage til den gode stemning og tal med andre end lige dem i bygger sammen med. Man skal naturligvis stadig kunne bruge sine egne servere, men hvis vi alle vænner os til at bruge Crafters Discord når vi spiller på Crafters vil vi være nået et godt stykke af vejen.
Image


Return to “Idéer og forslag”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests