TIS-100 (ja det hedder det...)

Sektion til andre spil end Minecraft
Post Reply
User avatar
julemand101
Posts: 3323
Joined: 06 Nov 2010, 19:12
Location: Brabrand
Contact:

TIS-100 (ja det hedder det...)

Post by julemand101 »

Spil der lige er kommet ud af early access og som har ødelagt flere dage af min ferie. Spillet er lavet af manden der også lavede Spacechem og minder lidt om det.

Lad mig starte med at sige at det på ingen måde er for alle og man skal nok have en interesse indenfor computere og/eller puzzels der kræver dyb koncentration. Men hvis man har dette så ligger der tilgengæld en herlig perle af et spil klart.

Spillet handler om at du skal kode op imod en røv gammel computer hvor dele af dokumentationen er væk. Computeren har op til 12 aktive kerner (kører samtidigt) som hver kan køre sit eget lille program og som kan kommunikere med sine nabo-kerner.

Hver kerne er stærkt begrænset hvad angår hukommelse og instruktioner og kernerne kodes i noget der minder meget om assembler kode.

Du skal så løse en række opgaver der self. løbende stiger i kompleksitet imens du løbende får adgang til nye features i computeren (fx stack memory og skærm). Udfordringen bliver hurtigt at få lavet en løsning der fungerer med de begrænsninger der er i hardwaren.

Hver gang du løser en opgave bliver din løsning sammenlignet med andre i verden ud fra tre parametre:
* Antal CPU cykler det tog at løse opgaven.
* Antal CPU kerner du endte med at bruge.
* Antal linjer kode fordelt på alle kerner.

Hvis du har Steam udgaven vil du desuden kunne se dine venners score.

Personligt er jeg helt vild med spillet og gameplay er rigtig godt lavet. Alle begrænsninger der er lavet i spillet gør du skal tænke anderledes og de gør også at du ikke kan gå alt for langt med en forkert løsning (fx max. antal linjer kode i hver kerne). Dette forhindre dig dog ikke i at komme med adskillige løsninger til opgaverne og der kan hurtigt gå sport i at optimere ens løsning.

Du kommer ikke til at blive en bedre programmør eller lære at kode rigtige programmer ved at spille dette spil. Men du kommer til at bruge timer på små opgaver hvor du efterfølgende ender med stor tilfredsstillel­se når det hele spiller.

Spillet kan købes ved:
http://store.steampowered.com/app/370360/
http://www.gog.com/game/tis100
https://www.humblebundle.com/store/p/tis_100_storefront

P.S. Det anbefales på det kraftigste at udskrive manualen så man kan have den ved siden af og løbende slå fx instruktioner op. Det giver også den gode følelse af du faktisk sidder med en gammel møgspand af en computer med dårlig dokumentation som du forsøger at hitte ud af.
Administrator og grundlægger af http://www.archlinux.dk - Dansk Arch Linux Community.

User avatar
julemand101
Posts: 3323
Joined: 06 Nov 2010, 19:12
Location: Brabrand
Contact:

Re: TIS-100 (ja det hedder det...)

Post by julemand101 »

Jeg er allerede kommet rimeligt langt men lad mig høre hvis der er nogen der springer med på spillet så vi evt. kan sammenligne løsninger og optimere dem. :)

Løsninger kan postes via:
http://www.tis100pad.com/
Administrator og grundlægger af http://www.archlinux.dk - Dansk Arch Linux Community.

User avatar
RLarsen
Posts: 405
Joined: 06 Nov 2010, 10:35

Re: TIS-100 (ja det hedder det...)

Post by RLarsen »

det ligner sgu noget man laver mens man er på arbejde - koncentrere mig i min fritid, aldrig! :)
Image

Post Reply