Skattejagt 2018

Nyheder fra holdet bag crafters.dk samt events.
User avatar
FedeAnderzen
Posts: 2098
Joined: 09 Mar 2011, 19:06

Skattejagt 2018

Postby FedeAnderzen » 16 Sep 2018, 21:53

Velkommen til Crafters 8 års fødselsdags skattejagt

Det er utroligt vi har været i gang så længe herinde, men tiden flyver jo når man morer sig.

Årets skattejagt er lagt i byen Parkourpolis, da vi efterhånden er løbet tør for “nye” steder at vise frem inde ved spawn. Da byen ligger temmelig langt væk, er der for nemheds skyld oprettet et warp til start posten, eller man kan tage Metro/Elytra.

Jeg har gjort lidt ekstra ud af det i år og lavet en bog for hvert år, vi har været på Crafters, men lidt info om noget af det der skete netop det år, så læn dig tilbage og nyd turen både i Parkourpolis og i minderne på nostalgiens allé.
Rigtig god tur og tillykke med fødselsdagen.

Warp: /warp skattejagt
Metro: tag mod øst, drej ved SC/Parkourpolis - hold til højre i SC Hubben
Elytra: flyv til koordinat: X: 4112 Y: 65 Z: 3127
Image

User avatar
FedeAnderzen
Posts: 2098
Joined: 09 Mar 2011, 19:06

Re: Skattejagt 2018

Postby FedeAnderzen » 17 Sep 2018, 20:26

Skattejagten får lov at stå ugen ud så i kan stadig nå det.
Image

User avatar
FedeAnderzen
Posts: 2098
Joined: 09 Mar 2011, 19:06

Re: Skattejagt 2018

Postby FedeAnderzen » 24 Sep 2018, 15:47

Ja jeg kan så se at der er sket nogle copy/paste fejl da jeg lavede bøgerne til nogle af posterne.

Det er naturligvis beklageligt men i skal da ikke snydes for den fulde tekst.

Post 2010 Krigshavnen

Crafters startede den 17/9 2010 kl 16.54. Det er det oprindelige kort der stadig kører på Senex. Minecraft var dengang i alpha og året var stærkt præget af at alt var nyt. Helt fra starten var der masser af spillere og det blev hurtigt klart at der var brug for regler og plugins for ikke alt skulle blive smadret. Tiden var også præget af en masse fejl i spil koden og man kunne ikke altid regne med at serveren kørte perfekt.
Der var flere store fælles projekter, feks. Amazing Maze og Sandpyramiden og Metroen blev påbegyndt i november, et projekt der først blev færdigt flere år senere.
Ved årsskiftet var der kommet styr på regler og et korps af admins og mods var på plads, selvom der kun var blevet spillet i 3½ måned var der alligevel bygget og minet flere millioner blokke, hvilket er ret meget i en tid uden enchants og beacons.Post 2011 Hippodromen
Året startede lidt sløjt ud spiller antallet faldt drastisk i de første måneder og i marts var der helt dødt. Minecraft var nu i Beta og efter at have fået løst nogle problemer, med at kunne promote nye spillere, samt en forenkling af ansøgningsproceduren, kom der imidlertid gang i den som aldrig før. Crafters var fra sommeren og resten af året flere gange på maks. antal spillere. Året var også det år hvor der var mange spiller skabte events, der var både skattejagter, grave konkurrencer, spleef, pvp og alt muligt andet. Det var her at fællesskabet som vi stadig hylder virkelig blev grundlagt.
Sky World blev åbnet og var i starten meget besøgt, men efter et halvt års tid døde interessen ud.
Området ved Spawn fik et kraftigt ansigtsløft og der blev ryddet op i en masse af de halvfærdige gamle huse, der var overalt og vandvejen blev ombygget til Monorail. De områder der blev ryddet op i, kunne nye spillere bygge på, langsomt men sikkert blev byen pænere. Ude omkring langt fra spawn, skød masser af byer op og en masse vildt imponerende kreationer, så dagens lys. 2011 er klart det mest aktive år på Crafters hvad angår antal blokke bygget/minet.Post 2012 Farveriet
Året fortsatte som det før, der var mange spillere og de afholdte en masse events for fællesskabet, pvp turneringerne tog fart i 2012 og vi fik afholdt et par Bomberman, Pigmen vs Creepers og Sky Block. I Januar udkom Crafter Avisen første gang, en avis lavet af Casper98dk der beskrev nyheder fra rundt omkring på serveren. Avisen udkom en gang om ugen i et par måneder, før det blev for meget arbejde for en mand, fra Juli genopstod den med nye folk og kørte i videre et års tid derefter.
I løbet af foråret aftog aktiviteten en smule men Crafters var stadig fuldt af liv nærmest døgnet rundt. Vi indførte økonomi og fik en bankbestyrelse, i banken kunne man søge om diamanter til værktøj, hvis man byggede på noget til serverens fælles bedste. Det blev mest brugt til udgravning af metroen, som efterhånden blev udvidet til verdens kant i alle verden hjørnerne. Creative åbnede i maj og blev meget besøgt fra starten af, mange demoer er blevet testet der, før de blev bygget på Senex
Hen over sommeren, røg vi ind i en større krise, en konkurrence om at bygge et nyt spawn, eskalerede i en konflikt og da røgen var lettet var Crafters aldrig den samme igen.
Det nye spawn blev bygget og livet fortsatte rundt om på serveren, men i tiden derefter var stemningen lettere trykket.
Fællesskabet var dog ikke mere rystet end, at da der i efteråret blev behov for en indsamling, til en ny Ssd disk, var stor opbakning.2013 Amfiteateret
På trods af et dalende spiller tal, var serveren stadig rimelig aktiv, der var masser af Pvp turneringer, en enkelt Bomberman plus det løse. Nye byer så stadig dagens lys og nye spillere kom stadig ind. Senex blev stadig mere og mere bebygget og dets mangler, såsom nye biomer blev mere og mere tydelige. For at kunne tilbyde spillets nye blokke uden at skulle droppe Senex blev midlertidige mine verdener, brugt i stor stil, en praksis vi havde begyndt allerede i 2011, men som blev mere og mere nødvendige som opdateringerne rullede ud.
2013 var året hvor en masse offentlige farme blev lavet, der havde tidligere været nogen, men nu tog det virkelig fart, ny uldfarm, blazerod farm, is farm osv. Alle lavet af spillere, til spillere.
Årets absolutte højdepunkt kom da JakobBoTollak vandt Pvp turnering nr 13 og for evigt skrev sig ind i Crafters krøniken som Champen! En stærk konkurrent er dog den episke aprilsnar Julemanden lavede med oversvømmelse af HELE Senex med tilhørende forhistorie, der strakte sig over en hel uge.2014 Kornmøllen
Spillerbasen var stadig langsomt dalende og Crafters havde svært ved at konkurrere med Event servere, de fleste andre servere tilbød en masse minigames og forskellige modpacks, kits, ranks imod donationer osv.
Crafters holdt sig til sin oprindelige model, ligesom idag.
For at tiltrække nye spillere og holde på de gamle, som var gået døde i grave/bygge rutinen, blev der afholdt en del “off server” events kaldet Bank din Buddy. Det var i bund og grund bare, at spille andre spil online eller på egen server, sammen med andre Craftere. Aftnerne var som regel godt besøgt og enkelte af de helt gamle, som ikke havde spillet længe deltog, så succesen blev gentaget en del gange.
Metroen blev renoveret og alle 4 hovedlinjer fik et nyt lækkert design, det var årets eneste fællesprojekt.
I sensommeren smed xcanner så en bombe: han havde ikke længere lyst til at drive Crafters og vi skulle finde ud af hvad der så skulle ske.
Der kom 2 bud fra to grupper af spillere og en afstemning blev lavet. Der var næsten dødt løb mellem forslagene og til alles bedste, besluttede de to grupper, at slå sig sammen om et fælles bud på en ny server.
Efteråret gik i en tilstand af spænding og frygt for fremtiden, men den 19 december fik vi så en tidlig julegave, i form af Novus: en sprit ny verden med alle biomer og ingen gamle miner i undergrunden.
Der var gang i den som aldrig før hen over julen og da man ikke havde sine ting med over fra Senex, var alle pludselig ligestillede rent ressourcemæssigt, noget ingen havde prøvet før.


2015 Tempel
Starten af året var meget aktivt, der skulle bygges nye baser, hentes nye materialer og graves ny metro osv. Men da vi nåede til sommer var de fleste mættede igen og det var lidt sløjt med antal spillere online.
Der blev afholdt et par events bla. UHC som vi ikke havde haft før, men også Bank din Buddy løb af stabelen ad flere omgange.
Vi prøvede at skærpe folks interesse med konkurrencer om byggerier ved spawn, ny spawn bygning, trade, server lager, metro station, metro layout mm. men der kom kun få forslag ind og ikke ret mange nye spillere.
Konkurrencerne blev afholdt i flere etaper og strakte sig ind i det nye år.2016 Bazar
Året var præget af aktivitet omkring Novus spawn. Spawn bygningerne blev opført i løbet af efteråret 2015 og foråret 2016 og vi kunne frigive området omkring, der før havde været reserveret til serverens servicebygninger.
Det gav spillerne lidt mere blod på tanden og spawn byen er langsomt men sikkert blevet en flot by, med mange fine byggerier.
For at få gang i fælles byggeri af Metroen afholdt vi Togsdag hvor folk kunne mine til eller bygge på Metroen og det var en rimelig succes de første par måneder, men løb så også ud i sandet igen, men det resultat at vores metro “kun” er 70 % færdigbygget.
I August lavede en gruppe spillere et Start Kit system, så nye spillere fik et sæt læder rustning, et sæt værktøj og en stak mad. Systemet er 100% spiller drevet og har været en kæmpe succes, et vidne om at fællesskabsånden endnu lever på Crafters og systemet kører stadig i dag.
På grund af svigtende spiller tal (igen igen) besluttede vi at gå all inn på årets fødselsdag, for at se om flere events kunne lokke flere til at kigge ind. Vi havde events 6 dage i træk, fordelt over både Senex og Novus, med Skattejagt, Find Holger, Mazeruns hver dag, Pvp, Mobarena og en smule mere. Det var dog mest de samme, der dukkede op hver aften og vi ville gerne have haft flere besøgende, men vi hyggede os selvom vi var få. Lørdag, på selve fødselsdagen, var der dog mange som altid.

Spiller antallet eksploderede lige efter fødselsdagen, fra at vi havde været en håndfuld på pr dag, røg vi op på det 4 - 5 dobbelte i løbet af et par uger.
En youtuber var begyndt at filme byggeriet af sin by og en syndflod af unger ville bygge sammen med ham. Det betød masser af liv og gang i den på Crafters. Med de mange spillere fulgte også en masse arbejde med at håndhæve reglerne og et øget pres på start kit systemet, men det var nu rart med noget liv.
Det hele kulminerede med en julekalender på Bølles kanal og da han i det nye år ikke havde tid til mere YT takkede han af ved årsskiftet.2017 Skaberens Hule
Med Bølles farvel faldt spiller antallet igen til nærmest ingenting, serveren kørte på vågeblus de første 6 måneder. Ganske få af de gamle kerne spillere holdt dog liv i serveren, omend afk det meste af tiden.
Beduna forsøgte at skabe lidt liv via en YT kanal og det tiltrak da også nogle få spillere, men ikke i samme voldsomme omfang som året før.
Der blev stadig bygget store og flotte ting, feks Wywernsburg og fælles farme både i End og Mining World, men generelt var spiller antallet altid under 10 på samme tid. Det blev lidt bedre hen sidst på året hvor vi fik afholdt en omgang Bomberman og Beduna lavede en ret fin julekalender.2018 Harem
Så kom vi til i år og det fortsætter som sidste år - på vågeblus. I få perioder er der lidt flere på serveren end ellers men stadig få.
Når jeg tænker over hvad jeg selv har lavet på Crafters i år kan jeg kun komme i tanke om metrobyggeri og så nogle drop farme og så lidt småtterier her i Parkourpolis.
Alligevel kan jeg se at der drypper nye ansøgere ind lidt efter lidt og det sker også at folk beder om et unban. Så alt i alt holder vi stadig liv i Crafters. Det bliver jo nok aldrig som det var der i efteråret 2011, hvor man kunne risikere at ramme “Server is Full” når man ville ind og spille, men mindre kan også gøre det. For mit eget vedkommende kommer lysten til at bygge nu om dage i bølger. Så logger jeg ind og få bygget et projekt og så kan der gå 5 måneder igen, før en ny ting melder sig.

Til slut vil jeg bare sige: hvis du er nået hertil og har fundet alle poster og læst det hele, så mange tak. Det er dejligt at der stadig er nogen der gider bruge tid på Crafters og på at se hvad andre Craftere har lavet, om det så er byggerier eller skrevne bøger.

Da xcanner i sin tid kørte serveren blev han spurgt om hvor længe han ville lade serveren køre og han svarede at så længe folk spillede på Crafters, ville han ikke lukke den og jeg er af den samme mening.

Så ved at logge ind i ny og næ og fjerne eller sætte et par blokke,eller måske skrive lidt med dine med-Craftere, er du med til at holde serveren kørende.

Hjertelig tillykke med de 8 år Crafters og Craftere, jeg håber i vil være med til at holde os kørende 8 år mere. Husk at tage en T-shirt i kisten, du har virkelig fortjent den.


Så skulle den være klaret, jeg har pillet det hele ned igen, endnu engang tak til alle der prøvede kræfter med turen.

Jeg håber i huskede at nyde Farvaders enorme byggeri derude.
Image

User avatar
JacobBoTollak
Administrator
Posts: 499
Joined: 19 Oct 2012, 11:38

Re: Skattejagt 2018

Postby JacobBoTollak » 25 Sep 2018, 16:52

Det var et fanastisk byggeri at bevæge sig rundt i!
Og tak til dig, for at have lavet en super skattejagt!

User avatar
FedeAnderzen
Posts: 2098
Joined: 09 Mar 2011, 19:06

Re: Skattejagt 2018

Postby FedeAnderzen » 25 Sep 2018, 19:23

JacobBoTollak wrote:Det var et fanastisk byggeri at bevæge sig rundt i!
Og tak til dig, for at have lavet en super skattejagt!


Nej, tak til Champen for at have læst de bøger mit uværdige jeg har frembragt....
Image


Return to “Nyheder og events”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests