Lidt kritik....

Kritik af Crafters.dk
User avatar
mkh1982
Posts: 72
Joined: 12 Aug 2011, 21:11

Lidt kritik....

Post by mkh1982 »

Her kommer et surt opstød fra en af crafters ældre spillere og vil lige pointere at jeg intet personligt har imod de personer som nævnes!

Jeg har spillet på serveren siden 2011 og brugt mange timer der og virkelig hygget mig. Udover det er der også kommet nogle venskaber ud af det, så for mig har crafters været en positiv del af mit liv.
MEN! Efter de sidste lange stykke tid har jeg ikke haft lyst til at spille på serveren og hver gang man får lyst til det og joiner serveren igen, så bliver man mødt af flere negative ting og mister lysten igen og hver gang udspringer det sig af de samme personer eller teams.

Der var engang hvor crafters overskrift var “Crafters.dk - It's all about the community…” og den sætning passede. Crafters handled om community, men syntes squ ikke rigtig det passer på crafters idag!

Den rigtige titel til crafters idag er nok mere hen i retningen af “Crafters.dk - It's all about the mods…”

Ja! Ved godt jeg ikke har spillet særlig meget på serveren det sidste stykke tid, men jeg har fulgt med i alt hvad der er sket på serveren på siden linjen og ved derfor godt hvad der er foregået.

1. Discord

Tiden kom hvor Crafters endelig gik over og fik Discord, men tror ikke helt at nogle mods/admins har gidet sætte sig ind hvad Discord er og hvad det kan bruges til. Der opstod hurtig en del problemer omkring Discord og der blev hurtig lavet nogle få “regler” omkring det og lavet en del tiltag på selve serveren.

Betina brokkede sig en hel del omkring serveren og fik trumfet igennem at serveren nærmest skulle censureres, hvilket betyder at INGEN der ikke sidder i selve kanalen, kan se når der bliver skrevet noget. De eneste der kan se hvad der egentlig er sket på Crafters Discord er mods og admins!

Når det så er sagt syntes jeg at det er totalt LATTERLIGT at man går ud og banner en person pga at have sendt det i kalder spam (En lille video), som egentlig kun mods og admins har set! Igen INGEN andre har haft mulighed for at bedømme om det var sjovt eller spam, kun nogle snæversynet mods/admins.. Censur? Ja, det hele skal gemmes og kommer ikke offentlig frem til Crafters Community!

2. Mods/Admins

Jeg har altid haft respekt for mods/admins og det arbejde de laver, eftersom det er frivilligt og de ikke tjener noget på det.

Men syntes på det seneste at der har været og stadig er nogle mods, der misbruger den status de har eller har haft. Vil gå så langt at kalde det magt liderlig! Igen vil jeg lige påpege jeg INTET personligt har imod de personer jeg nævner!

For mig er det Admins og Mods der skal gå forrest og vise vejen og især Admins! Men syntes efterhånden man ser flere eksempler på at ikke er tilfældet!


Ninjastick:

Det billede jeg har af Ninjastick efterhånden er, at han tror han er enerådig og ham der bestemme over ALLE!
"Astro, hvis jeg ser dig brokke dig 1 (éen) gang mere, over noget der er ligegyldigt (Og jeg skal nok vurdere hvad der er ligegyldigt), så ryger du ud"
Øhhh nej det er ikke DIG der skal vurdere det, på INGEN måde er det dig der skal vurdere det alene.. Det er en community server og ikke en Ninjastick bestemmer server!

Hvis det var du nu rent faktisk lavede noget så måske, men har fået det indtryk at det gør du faktisk ikke og at størstedelen af admin arbejdet bliver lavet af Zicy? (ret mig endelig hvis jeg tager fejl)


FedeAndersen:

Ja, ved godt det lyder personligt, MEN synes efterhånden også det er på tide FedeAndersen hopper af mod teamet. Ja, han har været med længe, men laver heller ikke rigtig noget mere.
Han kommer mest med negative svar og går i for små sko omkring ting der er sket for længe siden..

Så har vi også det eksempler på at han sidder og sviner folk fordi de er på kontanthjælp, hvad helved er det for noget? Er det en voksen og moden spiller eller mod! Nej det er ikke og man burde måske også se på om første regle som Fede burde kende er overtrådt!

“1. Vi har ingen alderskrav. Dog ønsker vi at alle opfører sig modent og forstår at man på Crafters.dk er en del af et samfund.”

For det er da på ingen måder en moden opførsel.. (I kan sikkert finde beviset i jeres chat log, hvis i gider!) og ved der sidder andre der laver meget mere mod arbejde og bare ikke får credit for det!

Betina:
Ved godt Betina er stoppet som mod, men syntes alligevel det skal nævnes.

For har set eksempler på hvor hun har “misbrugt” hendes “stilling” og fortolket reglerne efter hendes mening for at få det ud af det som hun ville, for så at måtte rette det igen senere.

Hun brokkede sig i stor stil over Discord og fik trumfet hendes holdning til serveren igennem og fik gjort den ubrugelig.

Hun har nægetet at gør hendes job forde det var en af “hendes venner” der lavede lort i den og mente ikke det var hendes job! Det er ikke kun sket en gang, men flere gange forde og her citere jeg “Han har været her længe og kender jo godt reglerne!” og lige præcis derfor skulle vedkommende have haft et hug i siden, for han vidste jo godt det var forkert!

Tøffe:

For det hele ikke skal være negativt omkring mods/admins, så syntes jeg dog der er en person der burde få mere credit for det arbejde han har gjort og burde være en del af mod teamet, men som ikke må komme i betragtning fordi der sidder nogle personer der hænger sig for meget i ting der er sket for 4 år siden!

Tøffe er nok den person på crafters der har lavet mest mod arbejde det sidste stykke tid. Han har en titel som hjælper, men ikke beføjelser til at gør noget.

Han har tit siddet og lavet det arbejde som de “rigtige” mods har skulle lave, men åbenbart ikke har gidet! Han har taget sig af de nye “unge” spillere og de har lyttet til det han har sagt, så der ikke rigtig har været ballade med dem.

Hver gang han har fundet noget der skulle undersøges dyber eller laves en sag på, så har han skulle have tage fat i en mod eller admin og for det meste har det været Relgus og Zicy der har skulle tag sig af det.

Fatter ikke hvorfor man ikke har givet Tøffe en ærlig chance og gør han til mod, han gør jo en stor indsats for communityét og ville være et godt valg til at hjælpe med at føre Crafters videre og blive til et Community igen, for der er et STORT behov for at de “trætte” mods træder tilbage og lader nye krafter komme til!


3. Mølleparken

Et projekt der udelukket er sat i verden for at provokerer og være til gene for dem der i det område den er blevet bygget. Der er flere ældre spillere der har bygget der ude siden serverens start og har bygget i en stil hvor den overhovedet ikke passer ind. Sjovt nok siger reglerne at

“8. Respekter naboer! Byg mindst 20 blokke fra andres konstruktioner, medmindre andet er aftalt. Hvis der er tale om et større projekt, bør afstanden til andres konstruktioner være væsentligt større.
I spawnbyen gælder 5 blokke. Admingruppen beslutter hvad der indgår i spawnbyen.”


Respekter naboer!!! UB har lagt der siden server start men er ikke blevet spurt om vi have planer med det område vi bor i?! Og når man kigger på det vi har bygget kan man på ingen måde være i tvivl om at vi havde planer om at bygge den vej.
Nej! Når SC bygger noget er alle regler lige meget og de skal bare have lov, så er det lige meget hvad de ødelægger og ødelægger for andre spillere!

Når man vil placer så stort et projekt i et område hvor flere spiller har været lige fra starten og allerede har bygget store projekter, så BURDE man have snakket med de personer i stedet for bare at bygge det!


For mit vedkommende forsvandt lysten til at spille på Crafters stort set, da det blev bygge og Stick bare godkendte det.

Det er efterhånden ved at være et år siden de startede med at bygge den og det er stadig ikke bygget færdig, men alligevel skal vedkommende der bygger det kommenter det når han logger på! Igen kun for at provokere! Allerede der kan kan man sige der allerede er brud på først regel!

“1. Vi har ingen alderskrav. Dog ønsker vi at alle opfører sig modent og forstår at man på Crafters.dk er en del af et samfund.”

Modent! Er det modent at en person som allerede har været bannet, bygger et projekt kun for at gener dem der bor i området og får dem til at miste lysten til at være på serveren?

Med hensyn til at projektet ikke er færdig endnu, så siger reglerne

“7. Afslut bygninger/projekter indenfor rimelig tid. Vi er ikke interesserede i at have en masse halvfærdige bygninger på serveren.”

Igen eftersom projektet kun er til gene for de spillere der er i området, så burde man måske lave en afstemning omkring projektet bare bliver fjernet, eftersom det ikke står færdig efter et år?

\\Luniz aka MKH1982
Image

User avatar
Cola_00
Posts: 79
Joined: 08 Sep 2012, 21:33

Re: Lidt kritik....

Post by Cola_00 »

Hej alle sammen

Nu har jeg været væk i rigtig lang tid, men for en uges tid siden begyndt jeg at spille en smule Minecraft igen.
Det fik mig til at tænke på hvorfor jeg stoppede dengang, og jeg må sige at jeg kan tilslutte mig 100% hvad MKH har skrevet, jeg har ikke været online og aktiv på Crafters i mange år men har igennem andre spillere som jeg dagligt har kontakt med IRL fulgt med i udviklingen hvad end den har været positiv eller negativ.

Jeg vil ikke kommenter yderligere da jeg syntes MKH har fanget alle de vigtige punkter, heribland også grundet til at jeg stoppede. "host" "host" udelukkende mods der bestemmer alt, uden at spillere blev spurt eller har noget at skulle have sagt. "host" "host"

Jeg glæder mig til at høre hvad dette indlæg bringer og forhåbentligt være mere aktiv fremover.

\Cola_00

User avatar
pitti999
Posts: 447
Joined: 18 Nov 2012, 16:17

Re: Lidt kritik....

Post by pitti999 »

Jeg kunne ikke være mere enig i, hvad det er MKH skriver her. Serveren er gået fra et sted, hvor man så frem til at logge ind hver dag, hvor man kunne hygge sig med sine venner, til et sted fuld af censur og negativitet. Den skarpe vil så foreslå at man blot kunne finde et andet sted at spille. Her er jeg til dels enig, men Crafters.dk er et sted man har lagt uendelig mange timer i, og som stadig har et særligt sted i ens hjerte. Så det at finde et nyt sted at spille, eller for dens sags skyld starte en ny server som et modsvar til Crafters, ville aldrig nogensinde blive det samme.

Crafters.dk var et community man ønskede at være en del af, og når man brænder for noget, så vil man automatisk også være med til at forbedre det.

Det forsøgte jeg at gøre tilbage i december 2016, hvor jeg fik øjne op for Discord. Jeg prøvede virkelig at få folk til at indse hvor meget potentiale der var i det program, og hvor meget det ville kunne styrke vores fællesskab.

I stedet fik man et nedladende svar som denne skrevet af FedeAndersen
pitti skrev:
bla bla bla
Discord er for nørder....
bla bla bla


Det var ca hvad jeg fik ud af det indlæg.....
Så føler man virkelig at man bliver trådt på, og bliver gjort til grin.

Men se hvad der er sket. Mumble blev lukket ned, og Discord blev åbnet. Jeg blev virkelig glad da jeg fandt ud af det, for nu troede jeg virkelig at Crafters kunne få et boost til vores fællesskab, som strakte sig til andet end blot Minecraft.

I stedet blev Discord censureret til ekstremerne.

Resten af de ting som jeg har brændt inde med længere nævner MKH, så jeg ser ingen grund til at gentage det igen.

TL;DR Crafters er gået fra et fantastisk sted, til et ensidig sted, styret af nogle få personer, som ikke vil have at Crafters udvikler sig. Det er sådan jeg ser det ude fra.
Im mr meeseeks look at me...

User avatar
Damale91
Posts: 126
Joined: 19 Jun 2013, 22:37

Re: Lidt kritik....

Post by Damale91 »

Jeg bliver også nødt til at melde mig ind under her, jeg har flere gange været oppe på hegnet her i forum over ting jeg ikke forstår kan være rigtige.
Så som dengang der blev bygget et hagekors på et vandmonument af et par mods, men det var noget andet fordi det "var et soltegn og ikke et hagekors" og "det manglede en blok fra at være færdigt".

Hvad angår mølleparken, så kunne jeg også kun ryste på hovedet, jeg har ikke grund til at være partisk i den sag, jeg bor og bygger selvstændigt og har gjort det siden dag 1 i min tid her på serveren. Det projekt kunne jeg heller ikke se som meget andet end umoden provokation især når det stadig ikke er bygget færdigt efter et år.
Når vi snakker om ting der ikke er bygget færdige, så har der også været mange gange hvor der bliver spurgt om man ikke kan få lov til at fjerne noget skrammel der har stået halvfærdigt i, bogstavelig talt, årevis, men nej, tænk nu hvis spilleren kommer tilbage en dag.
Der har jeg endda tilbudt at opbevare samtlige ressourcer, så hvis pågældende spiller skulle komme tilbage, vil han/hun ikke have mistet andet end tiden på at bygge det som regel meget lille ufærdige projekt.

Jeg venter kun på Hytale pt., da jeg ikke er træt af Minecraft, jeg er til gengæld træt af Crafters. Jeg fandt en anden server og prøvede at starte forfra, men jeg magter simpelt hen ikke at starte fra nul en gang til, så mit eneste håb er et helt nyt spil, hvis jeg skal spille sådan et spil her igen.
Det er da også klart min største motivation for at leje en server, fordi jeg har andre venner som ikke har behov for at alting skal være så begrænset altid.
Kort sagt, jeg vil gerne spille Minecraft, men at starte forfra er ikke en mulighed og Crafters er heller ikke en mulighed for mig længere, sådan som tingene har stået til længe nu.

Ja, udover det, så er jeg også bare generelt træt af at alting skal være så lukket for alle os grønne.
Stiller man et forslag, så har man bare at få det hele med, men det kan som regel være ligemeget, for så snart det bliver trukket ind på det sædvanlige lukkede møde bliver det skudt ned uden nogen egentlig årsag og oftest efter ventetid der ligner de offentlige sygehuse.
Hvis noget endelig bliver godkendt bliver det som regel i en begrænset eller forvrænget version, til trods for at argumentet altid er at hvis vi ønsker der skal ske noget, så må vi også selv tage initiativ.

Crafters handler ikke om community længere, hvis man spørger mig.
Jeg forbeholder mig retten til at offentliggøre alle private beskeder jeg modtager.

User avatar
Kofodz
Posts: 349
Joined: 17 Jul 2011, 20:08

Re: Lidt kritik....

Post by Kofodz »

Nu hvor vi snakker om modenhedsreglen

PS. Hold kæft nogle lorte opslag, alle de folk i nævner bruger vanvittig med tid, kræfter og penge på at køre serveren.
Også synes i, at i kan tillade jer og sidde og brække jer med personlige meninger om folk.
Hvad med at sige tak til dem der får det til at køre, utaknemmeligt!!
85E10FC1-5D7B-427D-A804-95AD28913725.jpeg
Ordblindhed er ikke en svaghed men bare noget man skal tage højde for.

User avatar
Kachuu
Posts: 229
Joined: 21 May 2011, 01:13

Re: Lidt kritik....

Post by Kachuu »

tenor.gif
Negative abelort kachuu - ChristinaKipker.

Hvis jeg virker sur og negativ, så tænkt på det på denne måde: Jeg er sur og negativ - Så i ikke behøves at være det !

User avatar
Damale91
Posts: 126
Joined: 19 Jun 2013, 22:37

Re: Lidt kritik....

Post by Damale91 »

Kofodz wrote:Nu hvor vi snakker om modenhedsreglen

PS. Hold kæft nogle lorte opslag, alle de folk i nævner bruger vanvittig med tid, kræfter og penge på at køre serveren.
Også synes i, at i kan tillade jer og sidde og brække jer med personlige meninger om folk.
Hvad med at sige tak til dem der får det til at køre, utaknemmeligt!!

85E10FC1-5D7B-427D-A804-95AD28913725.jpeg
Dit billede viser en umiddelbar, frustreret respons på den sag jeg indledende nævnte, det gør det ikke mindre forkert, men det kom ikke bare ud af det blå, det er helt simpelt taget ud af kontekst.
Hvis du så også vil holde en anstændig tone ville det også være værdsat.
At du er uenig synes jeg ikke giver dig belæg for at kalde det nogle "lorte opslag", når nu folk sidder og siger at der er nogle specifikke grunde til at de simpelt hen ikke har lyst til at spille på serveren mere.
Jeg forbeholder mig retten til at offentliggøre alle private beskeder jeg modtager.

User avatar
Kofodz
Posts: 349
Joined: 17 Jul 2011, 20:08

Re: Lidt kritik....

Post by Kofodz »

Damale91 wrote: de simpelt hen ikke har lyst til at spille på serveren mere.
Okay, hej hej.
Ordblindhed er ikke en svaghed men bare noget man skal tage højde for.

User avatar
doctorious
Posts: 57
Joined: 03 Jun 2013, 16:08
Location: København

Re: Lidt kritik....

Post by doctorious »

Kofodz wrote:Nu hvor vi snakker om modenhedsreglen

PS. Hold kæft nogle lorte opslag, alle de folk i nævner bruger vanvittig med tid, kræfter og penge på at køre serveren.
Også synes i, at i kan tillade jer og sidde og brække jer med personlige meninger om folk.
Hvad med at sige tak til dem der får det til at køre, utaknemmeligt!!

85E10FC1-5D7B-427D-A804-95AD28913725.jpeg
Kære Kofodz,

Jeg vil meget gerne hjælpe dem med at fjerne alle de store frustrationer og mængde af penge og tid som du indledende bruger som argument for hvordan de kan opføre sig på serveren. Dog er den mulighed blevet afvist gentagende gange, jeg takker mange gange for de har svedt, lidt og kastet tusindvis af kroner efter serveren i alle disse år. Det sagt er det et valg de har truffet at betale for serveren, at køre alt backend selv. I tidernes morgen, var vi flere som gerne ville hjælpe med den del. Så sådan som jeg ser det, hvorfor skal vi takker for en ydelse som vi andre kunne bidrage i lige stort omfang? Bare fordi man betaler for køre noget giver det absolut ingen ret til at gøre lige præcis hvad der passer én.

Jeg valgte at sænke min på serveren grundet mit byggeri som flere af staff var så fordømmende over. Ja, sne bygningen kunne betegnes som en penis, men den fortolkning dyrkede i selv.

Endvidere er det da ikke helt uforståeligt at personlige tiltag bliver kastet ud i en frustration over et ledelsesteam som formår at præcis det samme. Er det rimeligt?
Kofodz wrote:
Damale91 wrote: de simpelt hen ikke har lyst til at spille på serveren mere.
Okay, hej hej.
Smil, du er på igen Champ
I'all prevail - | - Just one more Block

User avatar
JacobBoTollak
Administrator
Posts: 702
Joined: 19 Oct 2012, 11:38

Re: Lidt kritik....

Post by JacobBoTollak »

Jeg har læst hele tråden igennem, for at finde saglige punkter at fortsætte denne samtale med.
Det har været et større sorteringsarbejde. Der er brugt rigtigt mange linier på mudderkastning og tilsværtning af enkeltpersoner. Det er bedrøveligt.

Jeg ønsker at holde det sagligt, og har med oprigtig interesse fundet frem til nogle spørgsmål som jeg meget gerne vil have besvaret. For at forstå hvad og hvor den store utilfredshed kommer fra, og for at belyse de ting der kunne gøre at serveren kunne komme videre herfra.

Jeg vil sætte stor pris på at disse spørgsmål, tages seriøst, og besvares derefter. Tak :)
 • Hvilke specifikke tiltag skal der til, for at det igen handler om communitiet?
 • Hvilke funktioner i Discord vil I gerne kunne benytte?
 • Hvilke beslutninger må Admin - som øverste instans - tage?
 • På hvilken måde vedrører det communitiet hvem der laver hvad i Serverteamet?
 • Hvordan skal communitiet have indflydelse på hvem der laver hvad i Serverteamet?
 • Hvornår skal "ikke korrekt opførsel" blandt moderatorerne straffes, og hvordan?
 • Hvordan kan spillere med "ikke korrekt opførsel" i historikken, komme i betragtning til en moderator stilling?
 • Hvordan forventes det at fremtidige regelbrydere blandt spillere, skal modtage en henstilling fra en "straffet" moderator?
 • Hvem skal tage beslutninger omkring regelbrud, hvis ikke mods skal dette?
 • Hvordan skal et regelbrud håndteres, hvis også communitiet skal have indflydelse på beslutningen?
 • Hvordan skal det håndhæves at bygninger må fjernes, fordi det er gammelt/ufærdigt?
 • Hvem skal beslutte om noget er gammelt/ufærdigt, og hvordan?
 • Hvordan kunne det tænkes at påvirke "gamle" spilleres lyst til at vende tilbage til serveren igen?
 • Hvilken censur ønsker I at ophæve?
 • Hvem skaber negativitet på serveren? Mods, nuværende spillere, tidligere spillere eller alle?
 • Hvad gør at man ønsker at vende tilbage til en server, hvor det hele kører forfærdeligt?
 • Hvordan ønsker I at spillerforslag håndteres af Serverteamet?
 • Hvordan skal Serverteamet håndtere et evt. afslag af et spillerforslag, så det ikke skaber så meget vrede?
 • Hvordan håndteres at Spiller X, gerne vil bygge hvor Spiller Y har bygget, og der samtidig er god plads på mappet?
 • Hvilke begrænsninger ønskes fjernet, og hvordan?
 • Hvilke ting skal være mere åbent for "Craftere"
 • Hvordan kan det påvirke spiloplevelsen at Serverteamet ikke deler alt hvad der laves?
 • Hvor længe er det acceptabelt at vente på en beslutning fra Serverteamet, som også har andre interesser end Crafters?
Venlig hilsen
Jacob

Post Reply